UPDATE CORONAVIRUS​

Wij volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet en volgen hierin het advies van de overheid en de gespecialiseerde instanties ( het RIVM en de GGD). Lees de laatste ontwikkelingen hieronder.

Update 10 maart 2020, 19:00u: Wij staan aan de vooravond van de 1ste editie van Sign & Print Festival. Op dit moment worden de laatste puntjes op de i gezet voor de opbouw. We kunnen alvast verklappen: het ziet er waanzinnig uit! Echter houdt het coronavirus de gemoederen flink bezig en hierdoor hebben vele eventorganisaties voor lastige keuzes gestaan de afgelopen dagen. In het economisch belang van de grafimedia- en signindustrie en de vraag vanuit jullie als bezoekers (stijgende registraties) hebben wij besloten om het festival door te laten gaan.

 

Brabantse evenementen met meer dan 1.000 bezoekers worden geadviseerd om deze op te schorten. Het festival valt hier echter niet onder, daar Gorinchem in de provincie Zuid-Holland ligt en wij geen 1.000 bezoekers tegelijkertijd op het festivalterrein zullen ontvangen. De veiligheid van onze exposanten, bezoekers, maar ook zeker van het eigen personeel staat hierin voorop. Ondanks alle op het oog negatieve ontwikkelingen binnen Nederland kijken wij met ontzettend veel enthousiasme uit naar morgen en overmorgen om er samen met jullie een fantastisch festival van te maken.

Update 10 maart 2020, 13:55u:

Wat kun jij zelf doen?

 • We adviseren bezoekers die klachten van verkoudheid, hoesten of koorts vertonen thuis te blijven
 • We adviseren geen handen te schudden en de smart badge technology te gebruiken 
 • Hoest of nies in de binnenkant van je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes
 • Was je handen regelmatig met zeep en maak gebruik van desinfecterende gel

Wat nemen wij als preventieve maatregelen?

 • Om de veiligheid van standpersoneel en bezoekers te waarborgen, wordt voor binnenkomst een indicatieve meting van je lichaamstemperatuur met een infrarood thermometer gedaan. Helaas kunnen wij mensen met koorts (38+ graden) geen toegang verlenen.
 • In de catering wordt gebruik gemaakt van disposables
 • Er is desinfecterende gel aanwezig op het festival
 • Extra schoonmaak van toiletten en contactoppervlakken (zoals deurgrepen, balies etc.) voor/tijdens/na het event
 • Extra EHBO inzet (indien noodzakelijk breiden wij medische voorzieningen verder uit)
Daarnaast adviseren we bezoekers die klachten van verkoudheid, hoesten of koorts vertonen, thuis te blijven. Tijdens het evenement handhaven we het protocol: Schud geen handen, hoest of nies in de elleboog, was veelvuldig de handen en maak gebruik van de Smart Badge. Dit zien wij momenteel als afdoende maatregelen.

Update 10 maart 2020, 09:35u – Sign & Print Festival gaat door.

 

Met veel interesse hebben wij gisterenavond de persconferentie van onze premier en het RIVM gevolgd. De uitspraak “we baseren ons op verstandige adviezen” is hoe wij er ook al die tijd naar hebben gekeken. Zoals de premier ook aangaf, is het in ieders belang dat we deze beslissingen over laten aan de specialisten/virologen. Wij zijn een nuchter volk en niet gevoelig voor symboolmaatregelen, zei Rutte. En dat is dus ook wat we van veel andere exposanten horen. Er is vooralsnog geen advies uitgegaan dat geplande evenementen in regio Brabant of daarbuiten niet door kunnen gaan. Rutte gaf hierbij ook aan dat er zo min mogelijk afgelast moet worden, maar dat het om ‘maatwerk’ gaat per event hoe hiermee om te gaan. Hier zijn we dan ook druk mee bezig in het belang van de branche, ons eigen personeel en vooral ook onze bezoekers. Deze maatregelen communiceren we later vandaag in dit nieuwsitem én rechtstreeks naar onze bezoekers.

Update 9 maart 2020, 16:00u – De opbouw is in volle gang en Sign & Print Festival gaat op woensdag en donderdag aanstaande door! Wel zijn er aanvullende maatregelen genomen en enkele exposanten hebben vanuit company policy besloten niet deel te nemen. De actuele deelnemerslijst wordt uiterlijk dinsdag 10 maart om 12:00u bijgewerkt. Natuurlijk blijft het meer dan de moeite waard om Sign & Print Festival te bezoeken. Dagelijks melden zich dan ook nog steeds veel nieuwe bezoekers aan.

 

Om de veiligheid van standpersoneel en bezoekers te waarborgen, wordt bij iedereen – voor binnenkomst in de hal – de lichaamstemperatuur met een infrarood thermometer gescand. Helaas kunnen wij mensen met koortsverschijnselen (indicatie 38 graden of meer) geen toegang verlenen.

 

We adviseren bezoekers die dus klachten van verkoudheid, hoesten of koorts vertonen, thuis te blijven.

Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen omtrent het coronavirus op de voet. Het advies van de Nederlandse overheid, Gemeente Gorinchem en gespecialiseerde instanties, zoals het RIVM en de GGD zijn hierin leidend.

Update 6 maart 2020, 12:00u – Er is op dit moment geen verandering ten aanzien van mogelijke dreiging van het coronavirus omtrent Sign & Print Festival. Dat betekent dat het 2-daagse event gewoon doorgaat. Uiteraard blijven we in nauw contact met de gespecialiseerde instanties, zoals het RIVM, de GGD en Gemeente Gorinchem. De contacten en zorgvuldigheid van alle processen bij deze instanties geven ons het vertrouwen dat de juiste stappen worden gezet en adviezen gegeven. 

 

 

In de tussentijd voelen we ons enorm gesteund door de betrokkenheid en loyaliteit van zowel exposanten als bezoekers. Wij hebben er alle vertrouwen in dat deze eerste editie van Sign & Print Festival een fantastisch succes wordt! Juist omdat we samen met alle betrokkenen de schouders eronder zetten en een eenheid vormen. De belangstelling vanuit bezoekers blijft zeer hoog, daar de registraties de afgelopen dagen zelfs verder toe hebben genomen!

Update 3 maart 2020 15:10u – Premier Rutte schept na Haags crisisoverleg duidelijkheid rondom grootschalige events: “Het dagelijks leven moet vooral gewoon doorgaan. Grote evenementen gelasten we niet af”. Bron: Radio1

 

Easyfairs volgt het advies van de Nederlandse overheid en de gespecialiseerde instanties. Dat betekent dat alle beurzen doorgaan. De registraties stromen ook nog steeds in groten getale binnen!

Update 2 maart 2020 17:10u – Sign & Print Festival 2020 gaat op 11 & 12 maart 2020 gewoon door. Wij volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet en volgen hierin het advies van de Nederlandse overheid en de gespecialiseerde instanties, zoals het RIVM en de GGD. Er is op dit moment geen aanleiding om het evenement te annuleren of te verplaatsen naar een later moment. Ook zien wij op een ander vakevent van ons – Bakkersvak (1, 2 en 3 maart 2020, Evenementenhal Gorinchem) – dat de opkomst en belangstelling onder bezoekers op dit moment gelijk is aan vorig jaar en de sfeer op de beursvloer is erg gemoedelijk.   

Update 26 februari 2020 – Easyfairs heeft als beursorganisator een aantal lichte preventieve maatregelen genomen met betrekking tot het coronavirus. Deze voorzorgsmaatregelen bestaan onder meer uit een intensievere toiletschoonmaak gedurende de openingsdagen en het plaatsen van desinfectiegel op diverse locaties. 

 

Daarnaast adviseren wij onze klanten, bezoekers, exposanten, medewerkers en overige aanwezigen het volgende:

 • Was regelmatig je handen met zeep en water of desinfectiegel
 • Bedek neus en mond met tissues of de binnenkant van je elleboog, wanneer je hoest of moet niezen
 • Vermijd contact met verkouden mensen en mensen met griep symptomen
 • Wij adviseren bezoekers om de smartbadge* te gebruiken i.p.v. handen te schudden

* Iedere bezoeker ontvangt bij binnenkomst een badge waarin een speciale chip is verwerkt: de smartbadge. Met deze badge kan de bezoeker de informatie op de stands van de exposanten scannen. Na afloop van het beursbezoek ontvangt de bezoeker een e-mail met daarin een overzicht van alle exposanten die hij of zij gescand heeft. Wij zetten tijdens onze beurzen en events hostessen in die bezoekers gaan helpen bij het gebruik van de smartbadge.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Scroll naar top