Uitzonderlijke meesterwerken tentoongesteld tijdens Sign & Print Expo 2022

GORINCHEM – Tijdens Sign & Print Expo 2022, dat op 22, 23 en 24 maart 2022 plaatsvindt in Evenementenhal Gorinchem, wordt het thema ‘Museum of Visual Communication’ succesvol uitgerold met een aantal unieke meesterwerken; Printing Wonderland, The Wrap Zone, Theater, TYYYPOëzie, Scriptorium en White Gallery. De laatste 3 worden opgezet in samenwerking met Graphic Matters. “We laten graag zien welke creatieve ideeën kunstenaars hebben voor toepassingen uit de sign en print industrie”, aldus Dennis Elbers, director van Graphic Matters.

Bij de vraag waarom Sign & Print Expo relevant is voor culturele exposities antwoord Elbers “We werken bij de realisatie van onze kunstprojecten veel samen met uiteenlopende leveranciers en producenten in de sign- en print industrie. Ze helpen ons bijzondere wensen en ideeën van kunstenaars uit te voeren. Aanwezigheid tijdens Sign & Print Expo stelt ons, naast het tonen van de meesterwerken, in staat kennis te maken met potentiële leveranciers en inspiratie op te doen vanuit nieuwe toepassingen.”

TYYYPoëzie toont de ontmoeting tussen woord en beeld

Geïnspireerd door het beroemde werk ‘Bezette Stad’, het eerste multimediale kunstwerk ter wereld, zal de reizende tentoonstelling tijdens Sign & Print Expo neerstrijken in Evenementenhal Gorinchem. Een bijzondere expositie waarbij typografen en woordkunstenaars nauw samenwerkten om beide disciplines samen te brengen in experimentele beeldgedichten. De kunstwerken vormen een reizende installatie die verschillende locaties aandoet in Nederland en Vlaanderen.

Scriptorium maakt een digitaal lettertype van jouw handschrift

Gebruik een pen, kwast, marker, ganzenveer of ander schrijfgerei om jouw handschrift te digitaliseren. “Een scriptorium is normaal gesproken een ruimte in een klooster waar monniken teksten en boeken overschreven. Waar informatie toegankelijk maken tegenwoordig het werk is van grafische ontwerpers, ontwikkelden monniken de handschriften en leesteksten om teksten begrijpelijk te maken. Bezoekers van ons event kunnen hier hun handschrift omzetten in een font en later downloaden”, aldus Rowdy van den Nieuwehuizen, Head of Content & Marcom van Sign & Print Expo.

Ontpop jezelf als hedendaags kunstenaar in de White Gallery én bezoek de museumshop

Tijdens Sign & Print Expo wordt een uniek museumstuk gecreëerd samen met de bezoekers, die uitvoering geven aan een artistiek script. Het betreft een White Gallery – bestaande uit een wit canvas –  waarbij Spandex folies gaat leveren om onder leiding van Graphic Matters een uniek kunstwerk samen te stellen. Tevens wordt er op de bovenverdieping van Sign & Print Expo een Museumshop mogelijk gerealiseerd vanuit een Italiaanse driewieler, de Piaggio Ape.

Registreren voor de fysieke editie, die op 22, 23 en 24 maart 2022 op de agenda staat, is nu mogelijk. Deze editie vindt zoals vertrouwd plaats in Evenementenhal Gorinchem. Bezoek jij ons museum?

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top