WORKSHOPS

Creativiteit en interactiviteit staan centraal tijdens Sign & Print Festival 2020. Dit zal de bezoeker handvaten bieden in de zoektocht naar onderscheidende, creatieve en heldere boodschappen. Interactieve workshops worden aangeboden door o.a. Adobe. Experts gaan hier in op de nieuwste toepassingen en innovatieve oplossingen binnen Adobe Creative Cloud.

 

Tip: scroll naar beneden voor meer informatie!

DIGITALE DESIGN TOOLKITS BEHANDELT TIJDENS SIGN & PRINT FESTIVAL 2020

De verschuivingen die plaatsvinden tussen offline en digitaal zorgen voor kopzorgen bij de creatieve sector. Digitale trend reports van Adobe laten zien dat er in vergelijking met 5 jaar een stijging van 72% heeft plaatsgevonden in het meedenken en ontwikkelen van content bij productie- en projectbedrijven.

 

Dit maakt het lastiger om voor klanten alleen print- en/of sign oplossingen aan te bieden. Een kleine herscholing voor de grafimedia industrie is gewenst. 

DE DIVERSITEIT VAN DIGITAL DESIGN

Designers vinden het onder andere lastig om de stap naar video en animatie te zetten. Tijdens Sign & Print Fesitval 2020 zal deze digitale toekomst uitgebreid aan bod komen. Sketch is hierin hét Nederlandse schoolvoorbeeld als digitale design toolkit. Maar sluit sketchup of de nieuwste tool van Adobe, Adobe XD, zeker niet uit. Niet alleen in de creatieve sector speelt UX design een grote rol, maar ook voor alle productie bedrijven in de grafische industrie. Hoe werken deze tools? Wat kan ik ermee ontwerpen? Kom naar de sessies op Sign & Print Festival en laat je meenemen in de digitale wereld die je niet langer kan negeren.

CREATIEVE SECTOR WORDT UITGEDAAGD

De kracht van de creatieve sector zit in het vermogen om te innoveren en waarde te creëren. Creatievelingen zijn in staat om complexe vraagstukken op unieke wijze te visualiseren. Snelheid, creativiteit en kennis zijn hierin essentiële onderdelen.

ADOBE LIVE MEET-UP SESSIES & SHOOT-OUTS

Creative Cloud tools van Adobe worden behandeld tijdens de meet-up sessies.

In dezelfde area vinden er tussendoor shoot-outs plaats waarin jij in wedstrijdverband het opneemt tegen andere festivalbezoekers.

FESTIVALTERREIN OPGEDEELD IN 4 AREA'S​