TECHNOLOGIEËN

Talloze technologieën worden ingezet in de sign & printindustrie. Het begrip is allesomvattend voor de online en offline applicaties die gebruikt worden in de wereld van grafimedia en visuele communicatie. De nieuwste technologieën op het gebied van software, automatisering, machines en afwerkingstechnieken zorgen ervoor dat de markt continu evolueert door innovatieve toepassingen. Waar moeten we rekening mee houden in de toekomst?

Krijg antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe ga ik om met de digitale transformatie van grafimedia?
  • Hoe ziet de opmars van digitale printtechnologie, met name inkjet, eruit in de nabije toekomst?
  • Hoe combineer ik ‘personalisatie’ met ‘mass production’ bij grootformaat promotionele artikelen?
  • Is de markt van 3D scannen en 3D printen groot genoeg om tot een definitieve doorbraak te komen?
  • Waarom zijn projectmanagement tools van groot belang voor jouw organisatie?
  • Wat is de toegevoegde waarde van Augmented Reality op visuele communicatie?

De kennissessies tijdens het event

TIP: Scroll langs de foto’s en ontdek wat de desbetreffende sessie inhoudt

De rol van print in de (digitale) communicatiemix

Het belang van drukwerk is in onze (over)gedigitaliseerde maatschappij misschien een beetje ondergesneeuwd. Er is zeker een verkeerde perceptie rond drukwerk en dit op verschillende vlakken. In deze sessie toont VIGC aan dat drukwerk dat op de juiste manier wordt ingezet een enorme meerwaarde heeft in de (digitale) communicatiemix. Aan de hand van interessante cijfers en leuke cases ben je op het einde van de presentatie helemaal ‘into print’!

Triggeren van zintuigen met papier en veredeling

Zintuigmarketing laat jouw verhaal anders beleven. Door te kijken, luisteren, proeven, voelen en ruiken. Dit is de reden waarom dat je met visuele communicatie moet inspelen op de zintuigen. “Waarom een gewoon boek of standaard drukwerk maken als het ook bijzonder en onderscheidend kan? Besteed hierbij aandacht aan de verschillende zintuigen bij het uitdenken van jouw unieke toepassing.”

Randstad: hoe produceer en distribueer je wereldwijd 40.000m2 gepersonaliseerd digitaal geprint behang?

Randstad heeft haar positionering gewijzigd van ‘Good to know you’ naar ‘Human Forward’, hetgeen een wereldwijde rebranding impliceerde. In opdracht van Randstad ontwikkelde VIM Group met partners Smidswater, Isi publishing innovators en Bergslot een uiterst efficiënte manier om het interieur van de 4.000 vestigingen van Randstad aan te passen.

de toegevoegde waarde van Augmented Reality op visuele communicatie

Graphic Matters experimenteert met augmented reality als instrument voor storytelling in combinatie met print en muurschilderingen. In deze presentatie belicht Dennis hoe Augmented Reality nieuwe artistieke mogelijkheden biedt alsmede meerwaarde oplevert in de communicatie met de doelgroep. Dennis Elbers is cultureel ondernemer in Breda. Hij is oprichter van het tweejaarlijkse festival Graphic Matters en Blind Walls Gallery, het museum op straat. Regelmatig werkt hij aan projecten over hedendaagse beeldcultuur voor internationale musea en festivals.

Technologie & Marcom

DIGITALE TRANSFORMATIE VAN GRAFIMEDIA

Print gaat niet ‘dood’, de waarde van print stijgt in de toekomst. Online gegenereerde print is hier een belangrijk onderdeel van en moet niet gezien worden als een niche, maar als een onderdeel van de markt. De digitale transformatie beïnvloed het inkoopproces. Generatie Z groeit op in deze online wereld, waarbij mobile decission maker nummer 1 zal zijn. Er wordt dan ook een enorme stijging verwacht in online print rond 2025, hierbij zal 40% van de totale markt uit online print bestaan. Hoe speel je hierop in? Welke software moet je hiervoor aanschaffen? En hoe beïnvloedt deze digitale transformatie het bedrijfsleven?

PROJECTMANAGEMENT TOOLS (CRM)

Customer relationship management (CRM) tools leveren een bijdrage aan de effectieve werkwijze van je organisatie. Een CRM-systeem is voor veel bedrijven een instrument om voeling te houden met hun klanten, processen te stroomlijnen en meer winst te genereren. Maar wordt er binnen de grafimedia en visuele communicatie industrie voldoende gebruik gemaakt van deze tools? Welke voordelen levert het jou op? En zijn er speciale tools ontwikkeld voor de grafische industrie?

NEEM EEN KIJKJE IN EEN ANDERE AREA

Scroll naar top