MATERIALEN

Boeken, magazines en verpakkingen gaan allemaal dagelijks door onze handen. Papier is bij uitstek geschikt om de meest uiteenlopende effecten in te verwerken en is tevens van bijzondere grondstoffen te maken. Naast papier zijn er nog talloze materialen waarmee unieke druktechnieken mogelijk zijn. Materiaalsoorten kunnen worden uitgedrukt in karakteristieken (bijv. kleur, gladheid, absorptie, dikte etc.). Wat zijn de innoverende technieken binnen de diversiteit die materialen te bieden hebben? Ervaar, bekijk en beleef de unieke creatieve printmogelijkheden van de toekomst.

BEAT THE BAG

Beat the Bag vermindert het gebruik van plastic tasjes en geeft promotiemateriaal een tweede leven. Door reclamedoeken van en voor bedrijven te upcyclen tot herbruikbare tassen wordt de circulaire economie in Nederland verder op weg geholpen. In sociale werkplaatsen wordt met veel liefde gewerkt aan deze duurzame en kwalitatief hoogwaardige tassen, waarmee Beat the Bag voorziet in sociale en lokale werkgelegenheid: 100% duurzaam, 100% sociaal en 100% lokaal.

POP-UP ATELIER

Visuele communicatie krijgt een tweede leven. In het atelier van Beat the Bag op Sign & Print Festival is te zien wat voor producten in de sociale werkplaats gemaakt worden van recyclede materialen. “Het is ons middel om mensen die het nodig hebben terug in de maatschappij te helpen en anderzijds het milieu te ontlasten door een alternatief te bieden voor plastic zakjes en het weggooien van reclamedoek. Wij streven ernaar om overal ter wereld gebruikte communicatie opnieuw waarde te geven en zo werkgelegenheid te creëren met onze Beat the Bag projecten”, aldus Barbara Dorleijn van Beat the Bag.

NEEM EEN KIJKJE IN EEN ANDERE AREA

Scroll naar top