GRAPHIC MATTERS - POSTER PROJECT

Graphic Matters is van origine een internationaal, tweejaarlijks festival over grafisch ontwerp. Het toont de impact van grafisch ontwerp op ons dagelijks leven. Op 11 & 12 maart 2020 strijkt Graphic Matters neer in Evenementenhal Gorinchem voor een expositie over ‘information superpower’.

INFORMATION SUPERPOWER

We staan er niet bij stil dat grafisch ontwerpers ons helpen door orde te scheppen in chaos, overzicht te bieden op ingewikkelde zaken of onze emotie aan te spreken. Ze verbeelden urgente kwesties in visuele communicatie, waardoor we dit snel kunnen bevatten. Bekijk het poster project tijdens Sign & Print Festival 2020.

HISTORY OF ICONS

De iconen op jouw beeldscherm zijn sinds de uitvinding van de PC vaak veranderd. Nieuwe hardware en besturingssystemen maken steeds meer gedetailleerde grafische interfaces mogelijk. Deze ruimtelijke infographic toont een historisch overzicht van desktop iconen.

FLAGS OF PEACE

Afgelopen jaren zijn er verschillende pogingen ondernemen om één vredesvlag wereldwijd te ontwikkelen. Geen enkele vlag heeft tot op heden internationale erkenning gekregen. Wat definieert vrede? Hoe kan het worden gesymboliseerd? En hoe kom je tot het juiste design?

 

Het project Flags of Peace, opgezet door Trapped, laat zowel gevestigde als getalenteerde designers een vlagontwerp maken van elke nationaliteit ter wereld. Samen vormen de vlaggen een wereldwijd spectrum van ideeën over vrede, waarvan een exclusieve selectie buiten getoond wordt tijdens Sign & Print Festival. Bekijk de flags of peace voorafgaand jouw bezoek aan het festival.

BEAT THE BAG - POP UP ATELIER

Visuele communicatie krijgt een tweede leven in de area materialen. In het atelier van Beat the Bag op Sign & Print Festival is te zien wat voor producten in de sociale werkplaats gemaakt worden van recyclede materialen. 

 

“Het is ons middel om mensen die het nodig hebben terug in de maatschappij te helpen en anderzijds het milieu te ontlasten door een alternatief te bieden voor plastic zakjes en het weggooien van reclamedoek. Wij streven ernaar om overal ter wereld gebruikte communicatie opnieuw waarde te geven en zo werkgelegenheid te creëren met onze Beat the Bag projecten”, aldus Barbara Dorleijn van Beat the Bag.

ONZE 4 AREA'S

Scroll naar top