DE'SIGN

De’sign betreft een overkoepeld begrip tussen ‘design‘ en ‘signage‘. Nieuwe toepassingen ontstaan vaak bij het creëren van een design en deze creativiteit leidt tot innovatie. Als sector waar 95% van de bedrijven minder dan 20 medewerkers in dienst heeft, is creativiteit een uiterst efficiënt wapen. De toepassingen die hierbij ingezet worden en hoe je dit efficiënt integreert in je organisatie bepalen het toekomstperspectief van je bedrijf. Hoe zorg je ervoor dat de boodschap van jouw klant optimaal terugkomt in het de’sign?

Krijg antwoord op de volgende vragen:

  • Op welke manier kan ik me onderscheiden met de veelzijdigheid van reclame-uitingen en signing?
  • Welke nieuwe toepassingen zijn er op het gebied van signing?
  • Met welke grafische elementen moet ik rekening houden bij de opmaak van een design?
  • Welke design toolkits zet ik in om het werk bij klanten uit handen te nemen?
  • Hoe zet ik omnichannel communicatie effectief in?

WORKSHOPS DIGITAL DESIGN TOOLKITS

Sketch, Adobe, Sketchup, Blender, Cinema4D en Affinity software. De digitale design toolkits zijn oneindig. De Creative Cloud tools van Adobe zijn verreweg de populairste in dit rijtje, maar betekent dit dat we alternatieven niet moeten overwegen? De diversiteit van digital design zorgt voor kopzorgen bij de creatieve sector. Wat brengt de digitale toekomst? En waarom mogen we de digitale impact in de industrie voor grafimedia en visuele communicatie niet negeren? 

SUCCESVOLLE PRAKTIJKCASES UITGELICHT

Bij een ‘festival’ denk je al gauw aan muziekfestivals. De grote jongens weten hierbij de ideale marketingmix van omnichannel communicatie optimaal te benutten. Zij weten als geen ander dat online en offline communicatie elkaar versterken. Binnen de zogeheten omnichannel communicatie speelt de visuele overtuigingskracht een belangrijke rol. Hoe komen bepaalde designs bij muziekfestivals tot stand? En hoe wordt er ingespeeld op de signing tijdens een festival? 

ADOBE AANWEZIG OP SIGN & PRINT FESTIVAL 2020

Niet alleen in de creatieve sector spelen digitale design toolkits een grote rol. Ook van traditionele productiebedrijven (zoals drukkerijen) wordt verwacht dat zij hiermee bekend zijn en ook bereid zijn mee te denken in de bouw van een app of een website. Hoe werken deze tools? Wat kan ik ermee ontwerpen? Kom naar de sessies op Sign & Print Festival en laat je meenemen in de digitale wereld die je niet langer kunt negeren.

LIVE MEET-UP & SHOOT-OUT SESSIES

Kom langs bij de digital design experts die jou tijdens de meet-up sessies op de hoogte brengen van de nieuwste Creative Cloud tools van Adobe. Tussendoor vinden er shoot-outs plaats waarin festivalbezoekers in wedstrijdverband het tegen elkaar opnemen in cases van 15 min. Wie weet de juiste combinatie te maken tussen de area, onderwerp en doelgroep? Meer informatie hierover volgt snel!

ONZE DIGITAL DESIGN EXPERTS

PETER VILLEVOYE

Peter is als Adobe Certified Instructor en Adobe Community Professional al jarenlang een bekend gezicht in de creatieve industrie. Hij geeft bijna dagelijks trainingen in creatieve tools en technieken en maakt zich graag schuldig aan een andere vorm van kennis-exhibitionisme, te weten: lezingen, presentaties en demo’s voor o.a. Adobe.

BART VAN DE WIELE

Bart specialiseert zich in Adobe oplossingen zoals Adobe Creative Cloud, Adobe Document Cloud en Adobe Stock. Gewapend met 17 jaar ervaring als designer en consultant informeert en helpt hij organisaties hun software deployment en design
workflow te optimaliseren.

ROB DE WINTER

Rob de Winter is Adobe Certified Instructor en vindt
het delen van zijn passie voor design en technologie het leukste om te doen. Dat doet hij bijvoorbeeld door het geven van (Adobe)-trainingen bij zijn bedrijf DWM Trainingen, maar
ook als spreker op conferenties als Adobe MAX.

NEEM EEN KIJKJE IN EEN ANDERE AREA