DE'SIGN

De’sign betrof een overkoepeld begrip tussen ‘design‘ en ‘signage‘. Nieuwe toepassingen ontstaan vaak bij het creëren van een design en deze creativiteit leidt tot innovatie. Als sector waar 95% van de bedrijven minder dan 20 medewerkers in dienst heeft, is creativiteit een uiterst efficiënt wapen. De toepassingen die hierbij ingezet worden en hoe je dit efficiënt integreert in je organisatie bepalen het toekomstperspectief van je bedrijf. Hoe zorg je ervoor dat de boodschap van jouw klant optimaal terugkomt in het de’sign?

CONCEPTD MEET-UP ROOM

ConceptD was dé partner van de meet-up room in onze area de’sign. De nieuwe lijn van Acer werd tentoongesteld in de meet-up room, waarbij bezoekers direct de hardware zelf konden ervaren tijdens digital design workshops van Adobe, SketchUp en Blender.

ConceptD biedt een verfrissende computerbenadering die de barrières tussen mens en technologie overwint en creators in staat stelt hun volledige potentieel te benutten. Het gaat er niet alleen om dingen op een andere manier te doen, maar dat je nieuwe normen creëert en nieuwe wegen inslaat.

WORKSHOPS DIGITAL DESIGN TOOLKITS

De kracht van de creatieve sector zit in het vermogen om te innoveren en waarde te creëren. Creatievelingen zijn in staat om complexe vraagstukken op unieke wijze te visualiseren. Snelheid, creativiteit en kennis zijn hierin essentiële onderdelen.


De verschuivingen die plaatsvinden tussen offline en digitaal zorgen voor kopzorgen bij de creatieve sector. Digitale trend reports van Adobe laten zien dat er in vergelijking met 5 jaar een stijging van 72% heeft plaatsgevonden in het meedenken en ontwikkelen van content bij productie- en projectbedrijven. Deze trend maakt het lastiger om voor klanten alleen print- en/of sign oplossingen aan te bieden. Een kleine herscholing is gewenst.


Adobe, Sketchup en Blender. De digitale design toolkits zijn oneindig. De Creative Cloud tools van Adobe zijn verreweg de populairste in dit rijtje, maar betekent dit dat we alternatieven niet moeten overwegen? Wat brengt de digitale toekomst? En waarom mogen we de digitale impact in de industrie voor grafimedia en visuele communicatie niet negeren?

DE TOOLKITS.....

Niet alleen in de creatieve sector spelen digitale design toolkits een grote rol. Ook van traditionele productiebedrijven (zoals drukkerijen) wordt verwacht dat zij hiermee bekend zijn en ook bereid zijn mee te denken in de bouw van een app of een website. Hoe werken deze tools? Wat kan ik ermee ontwerpen? Kom naar de sessies op Sign & Print Festival en laat je meenemen in de digitale wereld die je niet langer kunt negeren.

Met SketchUp creëert men zeer snel en eenvoudig 3D oppervlakmodellen en visualiseert deze met texturen en animaties. Je kunt schaduwen van de zon evalueren, landschappen creëren, snel je design opsieren met vele standaard componenten (bomen, mensen, auto’s), doorsneden van je model maken en door je ontwerp heen wandelen.

In ons vak lopen diverse expertises steeds meer door elkaar heen; 2D creatie, 3D creatie, 2D print, 3D print, cc-productie, motion graphics, archviz. Blender biedt een uniek stuk gereedschap om in veel facetten van ons vak te voorzien. Blender is een Nederlandse Open Source Software met een zeer actieve community. Jaar na jaar speelt Blender wereldwijd een steeds grotere rol in de creatieve wereld.

DIT WAREN ONZE KENNISSESSIES

TIP: Scroll langs de foto’s en ontdek wat de desbetreffende sessie inhoudt

Gebruik van Blender als creatief multi-tool

In diverse hoedanigheden werkt David al vanaf 1985 in de grafische en visuele communicatie, maar altijd met een been in creatie en de ander in de uitvoering. Als Graphic Coördinator bij Kubik Amsterdam heeft David Blender succesvol geïntegreerd in de visuele workflow. David organiseert vanaf 2013 de Nederlandse gebruikers bijeenkomsten. In deze demo sessie gaat David een beeld geven van de veelheid van mogelijkheden en de unieke positie van Blender als creatief multi-tool.

Met Adobe van 2D naar 3D en digitaal

Iedereen kent Adobe van de populaire software voor design en printmedia (Illustrator, Photoshop, InDesign). Maar hoe zit het met 3D en digitale media ? Sinds kort heeft Adobe daar gloednieuwe tools voor (Adobe Dimension en XD), die prima aansluiten op wat je al kent en je een stap verder brengen.

De nieuwe Creative Cloud apps op desktop, touch en tablet

Rob neemt je mee in de wereld van mobiele beeldbewerking. Van Photoshop op de iPad en tekenen in het nieuwe Adobe Fresco, tot het maken van thema's en campagnes voor social media in Adobe Spark. Hoe combineer je die apps, en hoe werk je verder in de nieuwste Creative Cloud applicaties op de desktop?

Creativiteit leidt tot inspiratie

Jenny Elissen behoort tot de top van vrouwelijke ondernemers in Nederland. Ze werkte 25 jaar in branding, new business development en marketing intelligence. Gedurende een lange en succesvolle periode was ze CMO en CEO van TBWA Amsterdam. Jenny is voorzitter en bestuurder van diverse NGO’s en ondernemingen die Giant Leaps nastreven. Als impact-investeerder is ze betrokken bij jonge, kwantumcreatieve ondernemingen en wil ze bijdragen aan een nieuwe, beter gebalanceerde wereld. Ze is creatief strateeg, actief in permacultuur, ‘waste warrior’, energy reader en healer, en co-auteur van Perfect World Principle.

Build your own style

Jack werkt al sinds 2004 met SketchUp Pro en weet dit als officieel SketchUp Authorized Trainer toe te passen op diverse werkgebieden. In deze sessie gaat Jack laten zien hoe het 3D ontwerpprogramma SketchUp Pro is in te zetten is voor de Sign & Print industrie. Is het printwerk wel goed zichtbaar op de event site? Past het wel op de beschikbare ruimte? Met SketchUp Pro heeft u het in slechts enkele ogenblikken gevisualiseerd! Daarnaast laat Jack zien hoe de bijbehorende applicatie LayOut is in te zetten voor 2D presentaties en overzichten.

EXCLUSIEF: GRAPHIC MATTERS EXPOSITIE

Graphic Matters is van origine een internationaal, tweejaarlijks festival over grafisch ontwerp. Het toont de impact van grafisch ontwerp op ons dagelijks leven. Op 11 & 12 maart 2020 strijkt Graphic Matters neer in Evenementenhal Gorinchem voor een expositie over ‘information superpower’.

POSTER PROEJCT: INFORMATION SUPERPOWER

We staan er niet bij stil dat grafisch ontwerpers ons helpen door orde te scheppen in chaos, overzicht te bieden op ingewikkelde zaken of onze emotie aan te spreken. Ze verbeelden urgente kwesties in visuele communicatie, waardoor we dit snel kunnen bevatten. Bekijk het poster project tijdens Sign & Print Festival 2020.Evenementenhal Gorinchem voor een expositie over ‘information superpower’.

NEEM EEN KIJKJE IN EEN ANDERE AREA

Scroll naar top