EEN FESTIVAL OP HET GEBIED VAN VISUELE COMMUNICATIE?

Na de succesvolle Sign & Print Expo in maart 2019 is het tijd voor een intiem creatief event waar jij (nieuwe) kennis opdoet om visuele communicatie effectief in te zetten. Waarom? Mede door druk op de schouders van de grafimedia en sign-industrie worden innovatieve toepassingen (applicaties) vaak onderbelicht. Dit moet anders. Onze partners en experts (aka guru’s) bieden jou oplossingen om te excelleren op het gebied van visuele communicatie. Een uniek concept waar creativiteit, interactie en beleving centraal staat. Dit mind-blowing event wil je niet missen.

 

Bezoek ons op 11 & 12 maart 2020 en ontdek nieuwe én verbeterde toepassingen op het gebied van grafimedia en visuele communicatie.

“Maak van een boodschap een beleving. Zie, voel, proef, ruik en ervaar de veelheid aan toepassingen in visuele communicatie”.

VOOR WIE ORGANISEREN WIJ SIGN & PRINT FESTIVAL?

Print- en sign specialisten, grafische vormgevers, designers, marketeers, brand owners en managing directors worden middels kennisoverdracht en de expertise van exposanten op een interactieve manier op de hoogte gebracht van de nieuwste toepassingen op het gebied van grafimedia en visuele communicatie.

 

Onze artiesten (partners) leveren een bijdrage aan het effectief inzetten van jouw visuele communicatie. Zij zijn de experts of het gebied van software, machines, materialen, technologieën en afwerkingsmogelijkheden. En presenteren innoverende producten en diensten live op ons festivalterrein.

PRAKTISCH EVENT WAAR KENNISOVERDRACHT KEY IS

Grafimedia en visuele communicatie ontwikkelt zich in rap tempo. De sign- en print industrie is een dynamische markt waar continu nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden, die ontstaan vanuit nieuwe trends, uitdagingen en oplossingen. Hoogste tijd om in het tussenjaar van Sign & Print Expo een kleinschalig creatief event te organiseren waarbij kennisoverdracht en beleving centraal staat.

FESTIVALTERREIN ONDERVERDEELD IN 4 AREA'S

Het festivalterrein is onderverdeeld in 4 area’s: nieuwe technologieën, unieke materialen, creatieve de’sign mogelijkheden en duurzame oplossingen. Elke area heeft een uniek karakter met een weergaloze line-up, bol van interactie en ruimte voor echte verdieping. Neem een kijkje bij onze geprogrammeerde headliners (experts) tijdens de vele live demo’s, interactieve workshops, interessante kennissessies en fascinerende exposities die 2 dagen lang plaatsvinden in Evenementenhal Gorinchem.

DUURZAAMHEID

 • Waarom wordt duurzaamheid in communicatie steeds belangrijker?
 • Waarom begint duurzaamheid bij creatieve professionals?
 • Wat zijn de internationale duurzaamheidstrends in de communicatie-industrie?

TECHNOLOGIEËN

 • Hoe ga ik om met de digitale transformatie van grafimedia?
 • Waarom zijn projectmanagement tools van groot belang voor jouw ondernemen?
 • Welke design toolkits zet ik in?

DE'SIGN

 • Op welke manier kan ik me onderscheiden met de veelzijdigheid van reclame-uitingen en signing?
 • Met welke grafische elementen moet ik rekening houden bij de opmaak van een design?
 • Hoe zet ik omnichannel communicatie effectief in?

Materialen

 • Wat maakt een bepaald drukwerk uniek, bijzonder en interessant?
 • Hoe maak ik de juiste vertaling van ontwerp naar drukwerk?
 • Welke unieke ontwerpen zijn er in de grafische branche en hoe zijn deze tot stand gekomen?

Festival Thema

Tijdens Sign & Print Expo 2019 lag de focus voornamelijk op het thema street art. De succesvolle uitwerking hiervan heeft er mede voor gezorgd dat we met het festival thema creatiever kunnen omgaan dan ooit tevoren. Hoe de uitwerking eruit gaat zien? Dat houden we nog even geheim!

QUOTES